Donderdagavond, 11 april speelde ons 2e team uit tegen het Spaarne.

Op bord 1 speelde Orlando met wit tegen Noud Vroomans, en er kwam een Spaanse opening op het bord. Het ging gelijk op tot de 18e zet waar zwart een mindere zet deed, en ik klein voordeel verkreeg.
Op zet 21 was er weer een mindere zet van zwart en kwam ik gewonnen te staan.
Zwart stribbelde nog een aantal zetten tegen, maar moest na 33 zetten toch opgeven. Een mooie overwinning !!
 
Aan bord 3 speelde Erik met wit tegen Frank Otten, die ik al 2x eerder had ontmoet: in 1985 en in 2013. De stand was 1½-½ in mijn voordeel. Het ging deze keer net als 11 jaar geleden: een poging tot Colle, na 3... Lf5 volgens het boekje overgaand in Damegambiet. Speelde ik toen 5.Db3, nu gebeurde dit pas op zet 11, waarna Frank verzonk in diep gepeins. Met deze zet viel ik de ondergedekte pionnen d5 en b7 aan, waarbij d5 ook nog gepend stond na een eerdere fout van zwart. Maar wat ik toen nog niet zag, en hij wel, was dat wit nu ongestoord kon oprukken met de e-pion, via e4 naar e5 en eventueel e6, daarbij paniek zaaiend in de zwarte gelederen. Om die reden speelde hij Kh8, in plaats van het verwachte Pb6 dat beide pionnen voorlopig gered zou hebben. Nu kon ik gaan snoepen, beide pionnen gingen van het bord, en toen later ook nog de c-pion viel gaf hij het maar op. De computer meldt achteraf dat zwart op enig moment met Lxh2+, Dh4+ en TxLf3 een torenoffer had kunnen plegen, dat, als ik het aannam, zwart eeuwig schaak zou hebben gegeven. Maar ja, daar ben je computer voor.
 
Op bord 5 en bord 6 speelde twee zeer oud gedienden van Het Spaarne. Respectievelijk Wim Hoffenaar bijna 88 jaar, en Gerda Schiermeier (ex Tata arbiter) bijna 89 jaar !!! Deze borden eindigden in remise. 
 
Op bord 6 speelde Martin met zwart tegen een Engelse opening tegen Gerda, een hele stroeve partij waarbij zwart uiteindelijk weinig bewegings vrijheid genoot. Mede veroorzaakt door een aantal vrij passieve zetten.
Uiteindelijk werd na 35 zetten tot remise besloten.
 
Uiteindelijk werd het 4-2 voor SCH2, en staan we voorlopig op de 2e plaats. Echter de Kennemer Combinatie speelt nog tegen Kijk Uit, dus bij winst op KC gaan ze weer over SCH2 heen.
Maar ook een 3e plek is een behoorlijk resultaat voor dit seizoen.
Op naar volgend schaakjaar !!
 
De uitslag:

 
De stand: