Zondag 9 Juni deed Schaakclub Hoofddorp met drie teams mee met de NHSB jeugdteam kampioenschappen.
In een heerlijk warm cultureel centrum (de Plataan) in Zwaag traden onze teams met Armin, Harun, Aadvik en Ayu (D1), Alex, Colin, Apple en Younan (D2 t’m 12 jaar) en E1 (Aleksei, Hriday, Taisiia en Keanu t’m 10 jaar) aan tegen de welbekende Kennemer Combinatie en HWP Haarlem. In totaal deden acht teams mee, waarbij elk team éénmaal tegen ieder ander team uitkwam (Round Robin).

Onderlinge strijd.

Voor menigeen was het een spannend toernooi, zeker als het de eerste ervaring betreft met schaaktoernooien, zoals voor sommige deelnemers het geval was.
Om kwart over tien ’s ochtends werden de klokken ingedrukt, 20 minuten speeltijd p.p. + 5 seconden per zet. Voor de meeste partijen was dit ruim voldoende, er werd met tempo gespeeld.
Tussen de partijen door werd er buiten gevoetbald en verstoppertje gespeeld. De ouders vermaakten zich ook goed met koffie, broodjes kroket en warempel met een schaakbord.
Zo werd ik zelf in een pauze door jeugdlid Aleksei getrakteerd op een hevige koningsaanval die alleen gered kon worden door het op tijd starten van de nieuwe speelronde.

Aadvik ontbrak helaas bij de eerste twee spelronden waardoor belangrijke punten werden gemist. Desondanks slaagde het D1 team erin om vlak achter KC D1 te eindigen met slechts 1 punt verschil.
Ook het E1 team was uitstekend op dreef en heeft zich, net als het D1 team, geplaatst voor het NK teams. Geweldig gedaan!


Bekers.

Meer bekers.

Met veel dank aan de goede organisatie in Zwaag.
En terwijl er een frisse wind (zeg maar koud) woei over de sportfair aan de Toolenburgse Plas, zochten ouders en kinderen hun warme auto op om terug te keren naar Hoofddorp.
Een ervaring rijker, een dag om tevreden op terug te kijken.

Voor de stand en uitslagen: JCC NHSB

Alle foto's