Opening: 
De partij opent met een moderne verdediging, wat leidt tot een Pirc/Robatsch structuur. Wit streeft naar centrale controle, terwijl Zwart zich richt op flexibiliteit. Wit verloor geleidelijk de voorsprong. 6. d5 was een fout, h3 was veel beter. 10. La4+ was ook geen goede beslissing, bedoeld om de coördinatie van Zwart te verstoren.

Middenspel: 
In het middenspel Wits pionnenstructuur is sterk in het centrum, maar Zwarts actieve stukken, vooral de paarden, dagen dit uit. De ruil van lopers op c2 opent de positie wat meer.

Kritieke Middenspel Positie:
De partij bleef gelijk tot mijn fout 24. De2. Volgens Stockfish zou zwart, als de zware stukken waren geruild, een pion hebben gewonnen en een voordeel van -3.3 hebben behaald. Gelukkig maakte zwart ook een fout met 24…Tf8.

Overgang naar Eindspel:
Wit vestigt een sterke pionnenstructuur en probeert de zwakheden van Zwart te benutten. De loper op c5 wordt bijzonder sterk, dominerend over de lange diagonaal en ondersteunt een mogelijke voortgang van de b-pion. In het eindspel nam mijn voordeel geleidelijk toe. Nog vóór Zwarts blunder bij zet 40 had ik een groot voordeel van ongeveer 8.

Conclusie: (41.Pd6+ Zwart geeft op).