Jeugd

Stand & uitslagen stap 1 competitie Stand & uitslagen jeugdcompetitie Jeugdkalender

22 Mar 2019

GP Heiloo

door Lucas
Meestal wel wat vertraging bij de GPs, maar vandaag een enorme vertraging in Heiloo. Iets met een verdwenen spreadsheet waar geen backup van was...
Schaakclub Hoofddorp is goed vertegenwoordigt met David (Chenwu) op tafel 1, Sjoerd op tafel 4, Nine op tafel 9 en Roos op tafel 11.
Roos is onfortuinlijk want door de handmatige tafelindeling zit ze in een groepje van 4 kinderen, daar waar je normaal met acht kinderen zit.
Werpt wel de vraag op hoe deed men dit voor het tijdperk van de computer? Enfin 1 uur en 45 minuten achter op schema begint het toernooi.
De speeltijd verkort naar 10 minuten per persoon, normaal gesproken is dit 15 minuten. Voor de lagere tafels geen probleem, voor de hogere tafels is dit lastiger, het lijkt dan al meer op snelschaak dan een serieus potje schaak.

Gelukkig heeft deze grandprix heeft ook weer een prijsvraag, altijd fijn om de tijd te overbruggen tot de start en twee leuke schaakpuzzels.
Uiteindelijk hebben slechts 13 kinderen van de 84 de antwoorden goed, iets te moeilijk deze keer. Ze worden op het einde wel goed uitgelegd, mooie les voor alle aanwezigen!

Na 1 uur en 45 minuten wachten gaat de grand prix dan eindelijk van start, opperste concentratie.

En na zeven ronden dan gelukkig toch weer een beker, derde plaats deze keer!
Nine heeft het ook uitstekend gedaan met 4 punten uit 7 partijen. Sjoerd had het lastig vandaag helaas, met name de 10 minuten speeltijd deed hem parten, daar waar hij op maandagavond 45 minuten krijgt.
David heeft het wederom erg goed gedaan, in zijn groep kwamen vier spelers uit op 5 punten, waarbij hij middels loting derde is geworden.
Een mooie score en opkomst voor onze schaakclub!

14 mar 2019

David heeft zich geplaatst voor NK E

In december heeft David (Chenwu) het PK in de categorie E van de NHSB gewonnen.
Daardoor mag hij meedoen aan net NK E!

Het NK E is hier te volgen.

Van zijn trotse vader kregen wij 2 fotos, waarop je de eindstand kan zien en David met zijn beker.

eindstand

winaars

12 Mar 2019

Ben de Leur

Nu ook aandacht voor de jeugd op de website

Hier komen artikelen over de jeugdafdeling van s.v. Hoofddorp.
Het streven is de stand van de jeugdcompetitie hier te plaatsen en verslagen van toernooien waaraan de jeugd van s.c. Hoofddorp aan meedoet.

Oudere berichten

Privacystatement   Webtemplate van Nicolas Fafchamps