Jeugd

Stand & uitslagen stap 1 competitie Stand & uitslagen jeugdcompetitie Jeugdkalender Reglementen

05 Jun 2019

De dag na de examens

Maandag 3 juni is het lesseizoen met de jeugd afgesloten met een gezellige schaakavond.

Met zo een 26 kinderen en hun ouders was het ouder-kindertoernooi een groot succes. Er zijn een heel veel partijen gespeeld en de kinderen hebben laten zien dat ze kunnen schaken. Serieuze gezichten tijdens de partij en veel opgetogen gezichten erna. Een mooie mengeling van langere en superkorte partijen. Er is opgegeven (niet door de kinderen), mat gezet en remise overeengekomen. Met een puntenaantal van 69 tegen 15 moeten we eens overwegen volgend jaar niet weer dubbele punten aan de kinderen toe te kennen. :-) Ze hadden ze in ieder geval dit jaar niet nodig.

We zijn blij ook dit jaar weer een heleboel diplomas uit te hebben kunnen reiken. Een mooi resultaat waardoor we volgend jaar les geven in alle stappen 1 tot en met 6.

Ook hebben we de bekers uitgereikt aan de winnaars van de interne clubcompetitie. De winnaars van de competitie in stap 1 was de eerste plaats voor Mai an, de tweede plaats voor Amber en de derde plaats voor Lev. Bij de stappen 2 en 3 was de eerste plaats voor David, de tweede plaats voor Viet en de derde plek voor Sparsh . Een eervolle vermelding voor Robin die als enige David in de competitie had verslagen maar op de vierde plek net buiten de prijzen was geƫindigd. De strijd voor zowel de competitie in stap 1 als in de hogere stappen was ongemeen spannend. Tot op het laatste moment werd gestreden en iedereen heeft zijn best gedaan. Ook al is er geen beker gewonnen, het spelen heeft zeker bijgedragen aan het schaakniveau. En natuurlijk kun je dat in de toekomst inzetten op schaaktoernooien. :-)

Stap 5 en 6 hebben meegespeeld in de interne competitie van de volwassenen en hebben daar hun lof gekregen. Lance en Sjoerd hebben veel en mooie partijen gespeeld en zich goed gehandhaafd tussen de volwassenen. Voor Ivo was het het tweede jaar bij de volwassenen en is prachtig geƫindigd op de zesde plek.

We hebben een aantal fotos die we op de site zullen zetten.
We wensen iedereen een hele fijne zomer met veel schaakplezier en tot 2 september!

25 Apr 2019

Chenwu 8e op NKE

Op de nieuwspagina staat een verslag van Jeugdleider John van Santen over het NKE en de prestaties van Chenwu.

09 Apr 2019

Schoolschaaktoernooi Nieuw Vennep

Zaterdag,6 april werd door Schaakvereniging Nieuw Vennep het Haarlemmermeerse Schoolschaaktoernooi georganiseerd.
De Hoofddorpse afvaardiging was zeer suksesvol.
David 1e, Viet en Robin gedeeld derde, maar door loting is Viet als 3e en Robin als 4e geklasseerd.

De eindstand

Team Hoofddorp

22 Mar 2019

GP Heiloo

door Lucas
Meestal wel wat vertraging bij de GPs, maar vandaag een enorme vertraging in Heiloo. Iets met een verdwenen spreadsheet waar geen backup van was...
Schaakclub Hoofddorp is goed vertegenwoordigt met David (Chenwu) op tafel 1, Sjoerd op tafel 4, Nine op tafel 9 en Roos op tafel 11.
Roos is onfortuinlijk want door de handmatige tafelindeling zit ze in een groepje van 4 kinderen, daar waar je normaal met acht kinderen zit.
Werpt wel de vraag op hoe deed men dit voor het tijdperk van de computer? Enfin 1 uur en 45 minuten achter op schema begint het toernooi.
De speeltijd verkort naar 10 minuten per persoon, normaal gesproken is dit 15 minuten. Voor de lagere tafels geen probleem, voor de hogere tafels is dit lastiger, het lijkt dan al meer op snelschaak dan een serieus potje schaak.

Gelukkig heeft deze grandprix heeft ook weer een prijsvraag, altijd fijn om de tijd te overbruggen tot de start en twee leuke schaakpuzzels.
Uiteindelijk hebben slechts 13 kinderen van de 84 de antwoorden goed, iets te moeilijk deze keer. Ze worden op het einde wel goed uitgelegd, mooie les voor alle aanwezigen!

Na 1 uur en 45 minuten wachten gaat de grand prix dan eindelijk van start, opperste concentratie.

En na zeven ronden dan gelukkig toch weer een beker, derde plaats deze keer!
Nine heeft het ook uitstekend gedaan met 4 punten uit 7 partijen. Sjoerd had het lastig vandaag helaas, met name de 10 minuten speeltijd deed hem parten, daar waar hij op maandagavond 45 minuten krijgt.
David heeft het wederom erg goed gedaan, in zijn groep kwamen vier spelers uit op 5 punten, waarbij hij middels loting derde is geworden.
Een mooie score en opkomst voor onze schaakclub!

14 mar 2019

David heeft zich geplaatst voor NK E

In december heeft David (Chenwu) het PK in de categorie E van de NHSB gewonnen.
Daardoor mag hij meedoen aan net NK E!

Het NK E is hier te volgen.

Van zijn trotse vader kregen wij 2 fotos, waarop je de eindstand kan zien en David met zijn beker.

eindstand

winaars

12 Mar 2019

Ben de Leur

Nu ook aandacht voor de jeugd op de website

Hier komen artikelen over de jeugdafdeling van s.v. Hoofddorp.
Het streven is de stand van de jeugdcompetitie hier te plaatsen en verslagen van toernooien waaraan de jeugd van s.c. Hoofddorp aan meedoet.

Oudere berichten

Privacystatement   Webtemplate van Nicolas Fafchamps